Sponzor


 
 

 

 

 
 
 

 

Jesenska srečanja 2020

zupan prevaljeJESENSKA SREČANJA

Vsako leto se zapiše v zgodovino s svojo zgodbo. Leta 2020 ne bomo pozabili. Koronavirus se ni zajedel le v človekovo telo, ampak tudi v njegovo dušo. Najpomembnejša dobrina je zdravje. Ne da se ga kupiti, lahko ga le čuvaš, kolikor se da. In prav zdravje in varnost občanov je bilo naše glavno vodilo, ko smo pripravljali program za letošnja Jesenska srečanja.  

Letos ne bo šotorskega dogajanja, semanjega dne, 9. festivala Pravljične vasi Leše, kolesarjenja, kmečkega dneva na Poljani – skratka, ne bo prireditev, ki so bile pretekla leta najbolj obiskane.

Ni velikih in malih prireditev. Uspešnosti dogodkov ne merimo le s številom udeležencev. Prireditve »za dušo, pa tudi za telo«, kot jim radi rečemo, predvsem v naravi, bodo rdeča nit letošnjih okrnjenih Jesenskih srečanj. Vabim vas, da se udeležite prireditev, in vas prosim, da poskrbite za lastno varnost in varnost drugih z upoštevanjem priporočil NIJZ.

 

Župan Občine Prevalje
dr. Matic Tasič

Sponzorji 2018


Jesenska srečanja 2018 | Za 2019 kmalu!

zupan prevalje32. JESENSKA SREČANJA

Dober dan sosed,

ne samo na Volinjaku, v času Jesenskih srečanjih 2018 se bomo srečevali v veselem jesenskem vzdušju na številnih prireditvah, ki bodo privabljale vse generacije. Na Poljani se bo odvijal slikarsko kiparski tabor v organizaciji KD Karinta, letos se ga bo poleg umetnikov iz tujine udeležil tudi akademski kipar Jirij Kočica, avtor kipa Krojačka Hlačka, med ljudskimi umetniki bodo tudi mladi ustvarjalci. V soboto, 8.9.2018 bo na Prevaljah potekal izbor Mlade kmetice leta 2018. Dan zdravja bomo letos pričeli z Zdravim koroškim zajtrkom, ne preskočite ga; sadjarji, čebelarji, kmečke žene, društvo upokojencev, Večgeneracijski center, Dom starejših Na Fari so združili moči. Ob ostalih koristnih in zanimivih aktivnostih bomo osvežili znanje nudenja prve pomoči, si z medicinskimi sestrami pregledali kri ..., na stadionu bomo pri teku izmerili svojo moč. Krejanov memorial je ena največjih kolesarskih prireditev na Koroškem, pridružite se jim vsaj v pozdrav. Ne zamudite Riffovega otvoritvenega koncerta ter pridite na muzikal Vesna. Obiščite zabavne prireditve v šotoru s Tanjo Žagar, Modrijani, Mambo Kingsi, Jeleno Rozga in Severino. Prav tako ne prezrite pravljičnega festivala v pravljični vasi Leše ter zaključnega dneva Jesenskih srečanj na Poljani.

Prelistajte publikacijo, pisan nabor vsebin privablja.

VABLJENI NA PREVALJE!

 

Župan Občine Prevalje
dr. Matic Tasič

Zasebnost

Sponzorji 2017


Jesenska srečanja 2017

zupan prevalje31 LET JESENSKIH SREČANJ

Na Prevaljah nam že enaintrideset let uspeva uresničevati želje o vsebinsko bogatih Jesenskih srečanjih in vsako leto jim dodamo kaj novega. Ne trudimo se biti vsako
leto boljši, radi bi bili najboljši!

Letos s pomočjo Župnijske Karitas Prevalje in humanitarke Anike v sodelovanju s številnimi dobrimi ljudmi prvič prirejamo DOBRODELNI TEK na Športnem stadionu Ugasle peči. Nepogrešljiva je rekreativna gorskokolesarska prireditev Krejanov memorial, na odprtje naših srečanj vabi koncert z Evo Boto in Kvatropirci, na zaključek na Poljani pa vabijo kmečki dnevi s štehvanjem. Z zdravstvenimi delavci ZD Ravne, ki skrbijo za nas in nas osveščajo o zdravju, že peto leto prirejamo DAN ZDRAVJA, letos že drugič sodelujemo z Lekom in šampionko Petro Majdič, ki nas bo spremljala na nordijskem teku ... Semanji dan nas ne navdušuje samo zaradi sejemske ponudbe, ampak tudi zaradi sejemskega vrveža in srečanj z ljudmi, ki jih morda že dolgo nismo videli …

Za odlično zabavno prireditev smo poskrbeli z odmevnim muzikalom Alpska saga, za najmlajše bo poskrbljeno v pravljični vasi na Lešah, pestra bodo večerna dogajanja pod šotorom s Siddharto, Janom Plestenjakom,
Čuki, z nepogrešljivima in uspešnima Prevaljčanoma BQL, Dalmatinsko klapo in drugimi. To pa še zdaleč ni vse! Ne zamudite številnih dogodkov, ki vam bodo popestrili september. 

Brez pomoči pokroviteljev in izjemno dejavnih društev ter posameznikov tako bogatih Jesenskih srečanj ne bi bilo. Hvala vsem! PRISRČNO VAS VABIMO NA PREVALJE!

 

Župan Občine Prevalje
dr. Matic Tasič

O piškotkih in njihovi uporabi na naši spletni strani

Kaj so piškotki?

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Več o piškotkih si lahko preberete tudi tukaj.

 

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev; najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Razlogov za uporabo piškotkov je več. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika , itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta. O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov, ki jih najdete tukaj.

 

Seznam piškotkov na naši spletni strani

Ime piškotka Trajanje Opis
/ Trajanje seje seja CMS Sistema
__utma 2 leti Google Analytics Zabeleži razlikovanje med uporabniki in sejami
__utmb 30 minut Google Analytics Zabeleži novo sejo ali novega uporabnika
__utmc Trajanje seje Google Analytics Zabeleži čas trajanja obiska
__utmz 6 mesecev Google Analytics Določa vir prometa ali oglaševalsko akcijo

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejši za obiskovalce.

 

Priglasitev

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

 

Upravljanje in brisanje piškotkov

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom. Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi.

Sponzorji


Nagradna igra

Neveljaven ali manjkajoč vnos!
Neveljaven ali manjkajoč vnos!
Neveljaven ali manjkajoč vnos!
Neveljavna ali manjkajoča e-pošta!

Naštejte tri tradicionalne prireditve v okviru jesenskih srečanj na Prevaljah?

Neveljaven ali manjkajoč vnos!
Vpiši kodo
Neveljaven ali manjkajoč vnos!

Jesenska srečanja 2015

zupan prevaljeJesenska srečanja iz leta v leto rastejo s svojo vsebino, gredo v korak s časom, se ozirajo po vsebinskim obogatitvah in še večji kvaliteti. Nekatere smo opustili, da bodo v prihodnjem letu, ob trideseti obletnici, pripravljene res kvalitetno.

Privabljale bodo vsebine, ki so nas navduševale že doslej, društveno dogajanje napolni ves september, a glavna dogajanja se odvijajo v drugem tednu septembra.

Kaj je lepšega kot jesenski čas, kot druženje ob prireditvah, odprtjih, predstavah, počastitvi jubilejev, predvsem pa na zabavi pod šotorom. Ne prezrite lani zelo dobro obiskanega Dneva zdravja in humanitarnosti, pomagajmo po svojih močeh.

Lepo je, ko se srečujemo na prijetnih dogodkih, to nas povezuje.

Polistajte po publikaciji z napovednikom vsebin, poskrbeli smo za vse generacije, ne prezrite novosti in programskih osvežitev – glasbenega dogodka ob odprtju Jesenskih srečanj.

Naj se vas dotakne veselje, ki zaveje na Jesenskih srečanjih.

 

Župan Občine Prevalje
dr. Matic Tasič

Program

5. TURNIR ZA POKAL OBČINE PREVALJE

Kegljišče Družbeni dom Prevalje

od 26.8.2015 do 5.9.2015
od 15. do 20. ure

sobota in nedelja:
od 10. do 20. ure

Kegljaški klub
KOROTAN PREVALJE
Prijave zbira Andraž KREVH
051 313 385

Jesenska srečanja 2016

zupan prevaljeOb tridesetem jubileju Jesenskih srečanj na Prevaljah

Pred tridesetimi leti nismo slutili, kaj se bo razvilo iz dneva otroškega veselja in sobotne večerne zabavne prireditve. Ustvarjalnosti in razvoju ni videti konca. Jesenska srečanja že 30 let privabljajo na Prevalje številne obiskovalce, od blizu in daleč, z dobro vsebino in nenehno rastjo kvalitete prireditev, zvesti ostajamo tradiciji: naj bodo to dnevi druženja, sprostitve ob športu, kulturi, etnoloških posebnostih, štehvanju, dnevi namenjeni mladim in malo manj mladim …

Veseli smo, ker so Jesenska srečanja odmevna v širšem koroškem prostoru in seveda dobro sprejeta med našimi občani, so odraz ustvarjalnosti društev, ki iz leta v leto poskrbijo za bogato dogajanje. Trudimo se iti v korak s časom - Občina Prevalje, društva Občine Prevalje, posamezniki v občini in organizator podjetje Vabo, d.o.o.

Kljub zelo spremenjenim družbenim razmeram uspe organizatorjem zbrati ob občinskih tudi sponzorska sredstva, brez njih Jesenskih srečanj s tako bogato vsebino skozi vsa desetletja ne bi bilo.

Hvala vsem, da sodelujete in prispevate.

Veselite se z nami, dragi obiskovalci, počastite trideseti jubilej in nasvidenje na prireditvah!

 

Župan Občine Prevalje
dr. Matic Tasič

Občina Prevalje

obcina prevalje dno

Digitalni marketing

siteam dno

Facebook